Học tậpTài liệu

Đáp án đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh Yên Bái 2021

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh Yên Bái 2021
130

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh Yên Bái 2021

Đáp án đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh Yên Bái 2021 – Nhằm giúp đỡ các bạn học sinh tra cứu kết quả bài thi khi kỳ thi vào lớp 10 2021 kết thúc. Hoatieu xin gửi đến bạn đọc Đáp án đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh tỉnh Yên Bái 2021.

1. Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh Yên Bái 2021

Đáp án đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh Yên Bái 2021

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

TÌNH YÊN BÁI

| ĐỀ CHÍNH THỨC. (Đề thi có 04 trang, gồm 50 câu) Họ tên: ……

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT

NĂM HỌC 2021 2022 Môn thi: Tiếng Anh Thời gian: 60 phút (không kể thời gian giao đề) Khóa thi ngày: 10/6/2021 Số báo danh:

Chọn câu viết lại có nghĩa giống với câu cho trước

Câu 1: The last time this boy met his classmates was a month ago.

A. This boy hasn’t met his classmates since a month.

B. This boy hasn’t met his classmates for a month.

C. This boy didn’t meet his classmates for a month.

D. This boy didn’t meet his classmates a month ago.

Câu 2: Scientists have found out the vaccine against Coronavirus.

A. The vaccine against Coronavirus has been found out by scientists.

B. Scientists were found out the vaccine against Coronavirus.

C. The vaccine against Coronavirus was found out by scientists.

D. Scientists have been found out the vaccine against Coronavirus.

Câu 3: It’s a pity that I do not know how to use the computer.

A. I wish I know how to use the computer.

B. I wish I will know how to use the computer.

C. I wish I didn’t know how to use the computer.

D. I wish I knew how to use the computer.

Câu 4: The teacher said to his students: “Stop writing immediately!”

A. The teacher allowed his students to stop writing immediately.

B. The teacher asked his students to stop writing immediately.

C. The teacher invited his students to stop writing immediately.

D. The teacher advised his students to stop writing immediately.

Câu 5: Mount Everest is the highest mountain in the world.

A. Mount Everest is as high as other mountains in the world.

B. All other mountains in the world are as high as Mount Everest.

C. No mountain in the world is as high as Mount Everest.

D. Mount Everest is not so high as other mountains in the world.

Chọn đáp án phù hợp nhất để hoàn thành các câu sau

Câu 6: Will you please turn ………….. the television? I’d like to watch the sports news.

A. off

B. over

C.on

D. down

Câu 7: How many …………. are there in a year in Viet Nam?

A. celebrate

B. celebrations

C. celebrated

D. celebration

Câu 8: A group of students are discussing how to help the community.

Minh: “Let’s clean the street on Sunday mornings.”

An: A. Thank you

B. Good idea

C. Not at all

D. Good job

Câu 9: I wish my English ………….. better. It is not good enough to get the job.

A. Is

B. will be

C. has been

D, were

Câu 10: My uncle is a professional ………….. He has his own photo studio in town.

A. doctor

B electrician

C. writer

D. photographer

Câu 11: Jack has a good memory. He can learn these vocabulary items …………. easily.

A. in mind

B. of mind

C. with heart

D by heart

Câu 12: The stories………….. my grandmother often told us help me a lot in my study

A. what

B. who

C. where

D. which

Câu 13: It was an emergency, and luckily the patient …………. to hospital in time.

A. send

B. was sent

C. Sent

D. are sent

Câu 14: My mother told me that she …………. me a laptop on my next birthday.

A. would give

B. is giving

C. gave

D. will give

Câu 15: We………… a new film on TV last Saturday.

A. were watching

B. Watch

C. have watched

D. watched

Câu 16: The electricity bill is enormous this month. We have to cut down…………. the amount of electricity we use.

A. In

B, at

c.on

D. Of

Câu 17: My sister …………. to play the piano for five years. She can play it very well.

A. learned

B. has learned

C. is learning

D. learns

Câu 18: They gave up…………. for the missing plane 2 years ago.

A. searching

B. to searching

C. to search

D. search

Câu 19: Martha is talking to John, her brother, in the dining room.

Martha: “Would you like some more chicken?”

John: “…………. I’m full.”

A. No, thanks

B. Sure

C. Yes, please

D. No problem

Câu 20: If it …………. tomorrow. We will stay home and watch TV.

A. will rain

B. rained

C. would rain

D. rains

Câu 21: After two weeks off because of Covid 19 pandemic, we went back to school May 17th to continue our study.

A. To

B. at

C. In

D. on

Câu 22:

I am wearing a T-shirt today because it is …………. than it was yesterday

A. Hot

B. hotter

C. the hottest

D. more hotter

Câu 23: Mr. Kent is a doctor,

A. doesn’t he

B. is he

C. does he

D. isn’t he

Câu 24: My family went to Africa …………. we wanted to know more about wild animals.

A. So

B. although

C. therefore

(D) because

Câu 25: Tom: …………. do you play badminton?

Peter: Three times a week.

A. How long

B. What time

C. How often

D. How far

Câu 26: When he was young, he used to

……..soccer in this stadium.

A. playing

B. plays

C. Played

D. Play

Câu 27: The advantage of living in the countryside is that the air is not …….

A. pollution

B. polluting

C. pollute

D. polluted

Câu 28: He is not very good …………. mathematics and neither is his brother.

A. on

B. in

C. for

D. At

Câu 29: They run a lot every day ………….. keep fit.

A. so as not to

B. in order that

C. so that

D. in order to

Câu 30: I want …………. a big cake for my little daughter this weekend.

A. make

B. to make

C. making

D. to making

Chọn phần gạch chân cần phải sửa trong các câu sau

Câu 31: The bottles of water is empty, so we will fill them up tomorrow.

A. so

B. of

c.is

D. them

Câu 32: Yesterday morning, while I walked to school with my friends, it began to rain heavily.

A. with

B. to rain

C. walked

D. morning

Câu 33: The students felt very happily when they knew that their exam result was great.

A. happily

B. knew

C. their

D. The students

Câu 34: They asked me how much time did I spend surfing the web a day.

A. a

B. did I spend

C. how much

D. asked

Câu 35: Large commercial fishing boats are equipped to clean, packaging and freeze the fish.

A. freeze

B. packaging

C. commercial

D. are equipped

Đọc đoạn văn và chọn câu trả lời phù hợp nhất cho mỗi câu sau

In the second half of each year, many powerful storms are born in the tropical Atlantic and Caribbean seas. Of these, only about half a dozen become the strong, circling winds of 74 miles per hour or more that are called hurricanes, and several usually make their way to the coast. There they cause millions of dollars of damage, and bring death to large numbers of people.

The great storms that hit the coast start as soft circling wind hundreds – even thousands – of miles out to sea. As they travel aimlessly over water warmed by the summer sun, they are carried westward by the southeast winds. As the heat increases, the young hurricane begins to move counter-clockwise motion.

The life of a hurricane is only about nine days, but it contains almost more power than we can imagine. The energy in the heat released by a hurricane’s rainfall in a single day would satisfy the entire electrical needs of the United States for more than six months. Water, not wind, is the main source of death and destruction in a hurricane. A typical hurricane brings 6 to 12 inches downpour, causing sudden floods. Worst of all is the powerful movement of the sea – the mountains of water moving toward the hurricane center. The water level rises as much as 15 feet above normal as it moves toward shore.

Câu 36: What does the word “they refer to?

A. miles

B. coasts

C. storms

Câu 37: What is the best title of the passage?

A. The terrible effects of a hurricane

B. Death to large numbers of people

C. Formation and effects of a hurricane

D. Damage caused by a hurricane

Câu 38: Which of the following statements about a hurricane is NOT true?

A. Allt sometimes brings the sea water level to the height of 15 feet.

B. It travels 74 miles per hour or more.

C. It usually stays about nine days.

D. It causes 6 to 12 inches downpour, resulting in sudden floods.

Câu 39: According to the passage, the tropical storm in the Atlantic and Caribbean seas is called a hurricane when

A. It hits the shore.

B. It hits the Coastline,

C. Colts winds reach 74 miles per hour or more.

D. Its winds reach less than 74 miles per hour.

Câu 40: The main source of death and destruction in a hurricane is.

(A) water

B. wind

C. heat

D. storm

Chọn từ có phần in đậm phát âm khác với những từ còn lại

Câu 41:

A. roads

B, arms

C. signs

D. parks

Câu 42:

A. health

B. dead

C. head

D. heat

Câu 43:

A. gained

B. passed

C. moved

D. tried

Câu 44:

A. honor

B. honest

C. hope

D. hour

Câu 45:

A. then

B. these

C. there

D. thin

Chọn từ phù hợp nhất để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau

I first met Maryam at a farewell party held by Lan two years ago. Her charming face (46)__my attention. We exchanged greetings and became friends. Since then we have kept in touch_(47)_ shared our common interests. Maryam is two years older than I am. She is in grade 11 in a senior high school. She works very hard and always comes top in her class. She especially loves natural sciences. I am proud to have a pen pal_(48)_her. I hope our friendship will

_(49)__forever. I always remember her parting words, “This moment has become unforgettable for me. I will be thinking about you, Mai.” And this morning I got a letter from her. She said that she would come to Viet Nam the next summer vacation. I am looking forward to _(50) her again. I am thinking of a plan for what we are going to do during her visit.

Câu 46:

A. paid

B. caught

C. generated

D. created

Câu 47:

A. and

B. because

C. but

D. SO

Câu 48:

A. similar Bas

C. like

D. same

Câu 49:

A. carry

B. go Clast

D. stay

Câu 50:

A saw

B. seeing

C. seen

D. see

2. Đáp án đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh Yên Bái 2021

1.B 2.A 3.D 4.B 5.C 6.C 7.B 8.B 9.D 10.D
11.D 12.D 13.B 14.A 15.D 16.C 17.B 18.A 19.A 20.D
21.D 22.B 23.D 24.D 25.C 26.D 27.D 28.D 29.D 30.B
31.C 32.C 33.A 34.B 35.B 36.C 37.C 38.A 39.C 40.A
41.B 42.A 43.B 44.C 45.D 46B 47.A 48.C 49.C 50.B

Trên đây, Hoatieu.vn gửi đến bạn đọc Đáp án đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh Yên Bái 2021. Mời các bạn đọc thêm các bài viết liên quan tại mảng Tài liệu.

Bài liên quan:

0 ( 0 bình chọn )

Thi Quốc Gia Thi THPT Quốc Gia 2021 của nhà xuất bản Giáo Dục Việt nam

https://thiquocgia.vn
Tổng hợp tài liệu ôn thi THPT Quốc Gia 2020 - 2021, Thi tốt nghiệp, Tài liệu luyện thi

Bài viết liên quan

Bài viết mới

Xem thêm